Ingrediënten (4 personen)
250 g tonijnfilet (sashimi-kwaliteit)
1 rijpe avocado
1 eetlepel sojasaus
1 theelepel sesamolie
Sap van ½ limoen
Sesamzaadjes
Peper & zout
Bereiding
Snijd de tonijn en avocado in kleine blokjes.
Meng de tonijn met sojasaus, sesamolie, limoensap, peper en zout.
Zet een kookring op een bord en vul eerst met avocado en dan tonijn.
Druk licht aan en verwijder de ring.
Bestrooi met sesamzaadjes.
Ingrediënten (4 personen)
8 coquilles
50 g roomboter
1 teentje knoflook (fijngehakt)
Verse peterselie
Olijfolie, peper & zout
Bereiding
Dep de coquilles droog en bestrooi met peper en zout.
Verhit wat olijfolie in een pan of grill.
Bak de coquilles ca. 1 minuut per kant, tot ze goudbruin zijn.
Smelt ondertussen de boter met knoflook.
Serveer de coquilles met een beetje knoflookboter en peterselie.
Ingrediënten (4 glaasjes)
200 g Hollandse garnalen
100 g ijsbergsla (fijn gesneden)
3 eetlepels mayonaise
1 eetlepel ketchup
Scheutje whisky (optioneel)
Sap van ½ citroen
Verse dille
Bereiding
Meng mayonaise, ketchup, citroensap en eventueel whisky tot een saus.
Verdeel ijsbergsla over de glaasjes.
Schep de garnalen erop en lepel de saus erover.
Garneer met een takje dille en een schijfje citroen.
Ingrediënten (12 stuks)
12 blini’s (kant-en-klaar of zelfgemaakt)
100 g gerookte zalm
3 eetlepels crème fraîche
Verse bieslook
Eventueel: zalmeitjes voor extra luxe
Bereiding
Leg de blini’s op een schaal.
Schep op elke blini een lepeltje crème fraîche.
Leg er een stukje zalm bovenop.
Werk af met fijngesneden bieslook (en optioneel wat zalmeitjes).
Ingrediënten (4 personen)
4 kabeljauwhaasjes
200 ml crème fraîche
2 eetlepels grove mosterd
100 ml droge witte wijn
Verse dille
Olijfolie, peper & zout
Bereiding
Bak de kabeljauw kort aan in olijfolie, 2-3 min per kant.
Haal de vis uit de pan en houd warm.
Blus de pan met witte wijn, voeg crème fraîche en mosterd toe.
Laat even inkoken en breng op smaak met dille, peper en zout.
Serveer de kabeljauw met pastinaakpuree en groenten.
Ingrediënten (4 personen)
4 stukken zalmfilet
3 eetlepels panko (Japans broodkruim)
1 eetlepel grove mosterd
Rasp van 1 citroen
2 eetlepels fijngehakte peterselie
1 theelepel tijm
Peper & zout
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C.
Meng panko, citroenrasp, peterselie, tijm, peper en zout.
Bestrijk de zalm met mosterd en druk het kruimelmengsel erop.
Bak de zalm in ca. 15 minuten gaar in de oven.
Serveer met geroosterde aardappeltjes en spruitjes.