Visgilde Bodegraven

Doortocht 3b
2411 DS BODEGRAVEN
0172-616767
GenAIImage47d81960-857b-4449-adb0-9de67d8284f9

Tonijntartaar met avocado

Licht, fris en feestelijk voorgerecht dat je mooi kunt opmaken.

Ingrediënten (4 personen)

  • 250 g tonijnfilet (sashimi-kwaliteit)

  • 1 rijpe avocado

  • 1 eetlepel sojasaus

  • 1 theelepel sesamolie

  • Sap van ½ limoen

  • Sesamzaadjes

  • Peper & zout

Bereiding

  1. Snijd de tonijn en avocado in kleine blokjes.

  2. Meng de tonijn met sojasaus, sesamolie, limoensap, peper en zout.

  3. Zet een kookring op een bord en vul eerst met avocado en dan tonijn.

  4. Druk licht aan en verwijder de ring.

  5. Bestrooi met sesamzaadjes.

Gegrilde coquilles met knoflookboter

Een luxe en supersnel gerechtje dat altijd indruk maakt.

Ingrediënten (4 personen)

  • 8 coquilles

  • 50 g roomboter

  • 1 teentje knoflook (fijngehakt)

  • Verse peterselie

  • Olijfolie, peper & zout

Bereiding

  1. Dep de coquilles droog en bestrooi met peper en zout.

  2. Verhit wat olijfolie in een pan of grill.

  3. Bak de coquilles ca. 1 minuut per kant, tot ze goudbruin zijn.

  4. Smelt ondertussen de boter met knoflook.

  5. Serveer de coquilles met een beetje knoflookboter en peterselie.

ChatGPT-Image-Oct-8-2025-030130-PM

Garnalencocktail in een glaasje

Een klassieke favoriet in een modern jasje.

Ingrediënten (4 glaasjes)

  • 200 g Hollandse garnalen

  • 100 g ijsbergsla (fijn gesneden)

  • 3 eetlepels mayonaise

  • 1 eetlepel ketchup

  • Scheutje whisky (optioneel)

  • Sap van ½ citroen

  • Verse dille

Bereiding

  1. Meng mayonaise, ketchup, citroensap en eventueel whisky tot een saus.

  2. Verdeel ijsbergsla over de glaasjes.

  3. Schep de garnalen erop en lepel de saus erover.

  4. Garneer met een takje dille en een schijfje citroen.

Blini’s met gerookte zalm

Een chique maar simpele feesthap.

Ingrediënten (12 stuks)

  • 12 blini’s (kant-en-klaar of zelfgemaakt)

  • 100 g gerookte zalm

  • 3 eetlepels crème fraîche

  • Verse bieslook

  • Eventueel: zalmeitjes voor extra luxe

Bereiding

  1. Leg de blini’s op een schaal.

  2. Schep op elke blini een lepeltje crème fraîche.

  3. Leg er een stukje zalm bovenop.

  4. Werk af met fijngesneden bieslook (en optioneel wat zalmeitjes).

ChatGPT-Image-Oct-8-2025-051710-PM
ChatGPT-Image-Oct-8-2025-032810-PM

Kabeljauwhaasje met romige mosterdsaus

Een zachte kabeljauwfilet met een romige saus die perfect past bij winterse groenten.

Ingrediënten (4 personen)

  • 4 kabeljauwhaasjes

  • 200 ml crème fraîche

  • 2 eetlepels grove mosterd

  • 100 ml droge witte wijn

  • Verse dille

  • Olijfolie, peper & zout

Bereiding

  1. Bak de kabeljauw kort aan in olijfolie, 2-3 min per kant.

  2. Haal de vis uit de pan en houd warm.

  3. Blus de pan met witte wijn, voeg crème fraîche en mosterd toe.

  4. Laat even inkoken en breng op smaak met dille, peper en zout.

  5. Serveer de kabeljauw met pastinaakpuree en groenten.

Zalmfilet met kerstkruidenkorst

Een feestelijk hoofdgerecht dat er indrukwekkend uitziet, maar heel makkelijk te maken is.

Ingrediënten (4 personen)

  • 4 stukken zalmfilet

  • 3 eetlepels panko (Japans broodkruim)

  • 1 eetlepel grove mosterd

  • Rasp van 1 citroen

  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie

  • 1 theelepel tijm

  • Peper & zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Meng panko, citroenrasp, peterselie, tijm, peper en zout.

  3. Bestrijk de zalm met mosterd en druk het kruimelmengsel erop.

  4. Bak de zalm in ca. 15 minuten gaar in de oven.

  5. Serveer met geroosterde aardappeltjes en spruitjes.

GenAIImage5d5316cb-90f4-4e27-812e-aba0b79e8e5f
ChatGPT-Image-Nov-30-2025-073739-PM

Gegrilde coquille met avocadocrème & paling

Een exclusief voorgerecht dat perfect past bij een feestelijk kerstdiner. Romige avocadocrème, zacht gegrilde coquille en een verfijnde topping van luxe gerookte vis maken dit gerecht echt bijzonder.

Ingrediënten (4 personen / 4 coquilles)

  • 4 grote of 8 kleine coquilles + 4 schelpen

  • 100 gram palingfilet

  • 50 gram zeekraal

  • 2 rijpe avocado’s

  • Sap van 1 citroen

  • 1 eetlepel olijfolie

  • 1 klein teentje knoflook (fijngehakt, optioneel)

  • Zout & peper

  • Optioneel: citroenrasp en een paar microgroenten (waterkers o.i.d.) voor de afwerking

Bereiding

  1. Snijd de avocado’s open, verwijder de pit en schep het vruchtvlees in een kom. Voeg citroensap, olijfolie, zout, peper en eventueel knoflook toe. Pureer tot een gladde, romige crème.

  2. Verhit een beetje olijfolie in een pan en bak de zeekraal 1 minuut. Deze blijft het lekkerst als hij beetgaar is.

  3. Dep de coquilles droog en bestrooi licht met zout en peper.
    Verhit een grillpan of koekenpan met een scheutje olie.
    Grill de coquilles ca. 1 minuten per kant, totdat ze mooi goudbruin zijn en net gaar.

  4. Plaats in elke schelp een royale eetlepel avocadocrème.
    Leg daarop wat gebakken zeekraal.
    Leg de gegrilde coquille bovenop.

  5. Snijd de gerookte vis in fijne reepjes of kleine stukjes en verdeel elegant over de coquilles.
    Werk eventueel af met een beetje citroenrasp of microgroenten.

  6. Serveer direct zodat de coquille warm blijft en mooi contrasteert met de koele avocadocrème.

Webshop

In onze webshop vindt u deze artikelen, maar ook allemaal andere producten die u mogelijk nodig heeft voor uw feesttafel. 

Kunt u het niet vinden? Ons personeel staat voor u klaar!

Visgildelogo-kleur-visgilde-Bodegraven-JPG

Visgilde Bodegraven

Doortocht 3b
2411 DS BODEGRAVEN
0172-616767

Openingstijden

maandag Gesloten
dinsdag 10:00 - 18:00
woensdag 10:00 - 18:00
donderdag 10:00 - 18:00
vrijdag 10:00 - 18:30
zaterdag 09:00 - 17:30
zondag Gesloten