Visgilde Bodegraven

Doortocht 3b
2411 DS BODEGRAVEN
0172-616767

Stoven

"Kort aanbraden en daarna in gesloten pan gaar laten worden"

Smelt een klontje boter in een ovenvaste schaal (of pan) en bak hierin zachtjes kleingesneden groenten (zoals knolselderij, uiten, wortels). Snijd de vis in moten en leg deze bij de groenten in de schaal. Voeg er ca. 1,25 liter water of bouillon bij en 1,5 dl. witte wijn, cider of azijn, met zout, peper en kruiden naar smaak.

Verwarm de oven tot 180°C en stoof hierin de vis in ca. 25-30 minuten gaar, of in ca. 20 minuten op het verwarmingselement. Let op: zorg dat de vis van tevoren met boter wordt bestreken, zodat ze niet aan elkaar kunnen plakken.

Hulpmiddel: een stoofpot/een hapjespan
Bereidingstijd: voor filets 8-10 minuten, voor hele vis 15-20 minuten (zie ook de tabel met bereidingstijden)

Visgilde Bodegraven

Doortocht 3b
2411 DS BODEGRAVEN
0172-616767

Openingstijden

maandag Gesloten
dinsdag 10:00 - 18:00
woensdag 10:00 - 18:00
donderdag 10:00 - 18:00
vrijdag 10:00 - 19:00
zaterdag 09:00 - 18:00
zondag Gesloten